úterý 10. června 2014

Kaštanové pyré bez kaštanů

Protože sezóna kaštanů je až na podzim a už žádné skryté zásoby nemám, tak jsem zkusila při přípravě zaměnit hlavní ingredienci za jinou. Dostupnější a levnější. Kupodivu se povedlo. Přestože nevím, jak je to možný a je to dost divný (asi kouzlo), tak tohle pyré z máslových fazolí chutná, jak kdyby bylo z kaštanů.




Suroviny:
350g uvařených bílých velkých fazolí (fazole máslová)
100 - 130g cukru moučka (záleží na chuti)
80g másla
2-3 lžíce vanilkového extraktu nebo rumu (zase záleží na chuti)
1 lžíce kakaa

Postup:
Den předem necháme fazole namočit, můžete nechat ve vodě (pokud vodu vyměníte) klidně i 2 dny. Vodu zceďte a v nové čisté fazole vařte do změknutí (1-2 hodiny), v papiňáku se uvaří dřív (asi 40 minut).
Druhý doporučovaná krok je fazole ještě teplé oloupat (se studenými by to nešlo už vůbec). Já s tímhle neztrácela čas a pokud máte dobrý mixér nebo chopper, tak to nebude problém.
V mixéru smíchejte uvařené fazole, rozpuštěné a už vychladlé máslo (jinak tam budete mít mini hrudky, viz foto), cukr, Amaretto či rum, kakao a pokud bude potřeba tak trošku vody. Rozmixujeme do hladké směsi a můžeme naplnit zavařovačku.
Skladujeme v ledničce.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...