První rada se bude týkat základu a to těsta. Aby se nám povedlo a neztvrdlo nám na šutr, jak se mi už několikrát povedlo. Jinými slovy upeklo a zůstalo vláčné. Přidávám někdy do tekuté směsi, rozmíchaného vajíčka s cukrem a tukem nastrouhané jablko, hrušku nebo banán. Volím podle krému nebo toho, co doma právě mám.
A protože je sychravo a mě to nebaví, koupila jsem si krabičku malin a rozhodla se přivolat léto. A na čem by se malina vyjímala nejlépe... no přece na vanilkovém cupcaku. Posuďte sami.
Suroviny na 15 kusů:
125g změklého másla
125g krystalového cukru
lžička postrouhané citrónové kůry
2 vejce
125g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
troška soli
1 menší postrouhané jablko
1 lžička vanilkového extraktu (zkuste si ho udělat doma)
Krém:
100g mascarpone
2 dcl smetany na šlehání
50g malin
lžíce krystalového cukru (nebo víc, záleží na chuti)
krásný blog, krásný pečeníčko !
OdpovědětVymazatděkuju, to potěší :) hlavně, když začínám a nevím moc, jak na to :D
OdpovědětVymazatjéé, ty vypadají úžasně:)
OdpovědětVymazatděkuju :) a nejsou moc složitý :)
OdpovědětVymazat