
Uzdu fantazii jsem nepovolila, příchutě byly vybrány, tak jsem se řídila povelů a rozkazů, ale ne tak úplně,
jak je mým zvykem (taky byste pochopili).
První cupcaky mají připomínat sacher dort, druhé schwarzaldský dort a třetí mandlovo-pomerančové (recept zde), které mají dostát své lahodné pověsti.
Největší problém bylo začít. Jako vždycky. O tom, jak budou vypadat a jak šlehačka né a né ztuhnout, se mi i v noci zdálo. Nevím, jestli je to úplně normální, ale u mě obvyklé.
No nic, zajdu s tím když tak k odborníkovi, tím Vás zatěžovat nebudu. Vy si je ale upečte a nikam nechoďte.
Sacher cupcakes
Suroviny na 12 kousků:
1 vejce celé
1 žloutek
120g krystalového cukru (nebo třtinového)
50g změklého másla
1,5 dcl acidofilního mléka (kyška nebo i zakysaná smetana)
50g hořké čokolády
1 lžíce kakaa na pečení
125g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
troška soli
Náplň:
2 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce vody
špetka kukuřičného škrobu
Ganache:
2 dcl smetany na šlehání
50g hořké čokolády
Krém:
2 dcl smetany na šlehání
50g hořké čokolády
Cupcakes alla Schwarzwald
Suroviny na 12 kousků:
1 vejce
1žloutek
120g krystalového cukru
2 lžíce oleje
1,5 dcl acidofilního mléka
2 lžíce kakaa na pečení
125g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce posekaných kandovaných višní
Náplň:
višňová marmeláda (podle potřeby)
Krém:
2dcl smetany na šlehání
P.S. Kdyby byl zájem, tak postup dodám.
Vypadají úžasně :-) Kdyby to bylo možné, tak bych měla zájem o postup. Děkuji Lenka.
OdpovědětVymazat