čtvrtek 1. května 2014

Borůvkové cupcakes

Ráno jsem se probudila bez hlasu a s bolestí hlavy. Odpoledne jsem si musela zlepšit náladu a čím jiným než pečením (jinak bych to nepsala sem, že jo). Doma jsme měli borůvky, které jsou plné vitamínů, antioxidantů, ... a protože jsem se dočetla, že mají i uklidňující a protistresové účinky, prodlužují život, působí proti demenci a zlepšují prý i noční vidění (to se může vždycky hodit), tak jsme pekla z nich. Aby toho nebylo málo a účinků hodně, tak i krém byl borůvkový.



Suroviny na 12 kousků:
100 g másla (změklého)
150 g cukru
2 vejce
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
70 ml mléka
30 ml borůvkového sirupu
100 g borůvek

Krém:
200 ml smetany
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky
1 lžíce borůvkového sirupu

Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C. Nejdříve vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce a zase krátce šleháme. V druhé misce si smícháme mouku s práškem do pečiva. Poté suchou směs přisypáváme na střídačku s mlékem a sirupem do směsi mokré. Nakonec opatrně zamícháme do těsta borůvky a dáme péct na 15-20 minut.

Krém si připravíme smícháním smetany s cukrem a ztužovačem. Vyšleháme a nakonec přidáme podle chuti, požadované konzistence a barvy sirup. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...