Suroviny na 12 kousků:
100 g másla (změklého)
150 g cukru
2 vejce
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
70 ml mléka
30 ml borůvkového sirupu
100 g borůvek
Krém:
200 ml smetany
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky
1 lžíce borůvkového sirupu
Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C. Nejdříve vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce a zase krátce šleháme. V druhé misce si smícháme mouku s práškem do pečiva. Poté suchou směs přisypáváme na střídačku s mlékem a sirupem do směsi mokré. Nakonec opatrně zamícháme do těsta borůvky a dáme péct na 15-20 minut.
Krém si připravíme smícháním smetany s cukrem a ztužovačem. Vyšleháme a nakonec přidáme podle chuti, požadované konzistence a barvy sirup.
Žádné komentáře:
Okomentovat