pátek 16. května 2014

Banánovo-ořechové cupcakes

Cupcaky jsou zpátky. Tentokrát i trochu ve zdravější variantě, ať se pořád neopakuji a vyzkouším něco nového. Určitě by se daly upéct zdravěji, ale radši začnu se změnou pozvolna.
Tentokrát jsem místo cukru do těsta použila med.  Krém jsem ještě sladila cukrem, ale postupem času vytříbím i ten. Jsou i jednoduché, tak směle do nich.





Suroviny na 12 kusů (nebo 22 malých):
60g másla pokojové teploty
3 lžíce medu
1 vejce
1 zralý banán
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce kefíru
130g polohrubé mouky
1 čajová lžička prášku do pečiva
30g ořechů (pekanových, lískových, vlašských,...)

Krém:
250g lučiny (nebo mascarpone)
Půl až jeden šálek moučkového cukru (záleží na chuti)
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička javorového sirupu


Postup:
Máslo, med a vejce rozšleháme. Přidáme rozmačkaný banán, kefír a vanilkový extrakt. Přisypeme mouku a prášek do pečiva a nakonec nasekané ořechy. Zamícháme, naplníme košíčky a dáme péct na 18-20 minut do předehřáté trouby na 185 C. Upečené cupcakes necháme vychladit na mřížce.

Krém si připravíme vyšleháním všech ingrediencí dohromady.


Ozdoby jsou z fondánu obarvené kurkumou a spirulinou.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...