Tyhle cupcaky vyhrály na Cupcake cupu v Brně třetí cenu od poroty, druhou cenu od veřejnosti a speciální cenu za nejlepší chuť, větší reklamu jim dělat nebudu. Přidám jen druhou radu ze série a to, že místo hladké mouky raději používám polohrubou. Přijde mi, že jsou cupcaky vláčnější a nadýchanější.
Suroviny na 12 kousků:
50g másla pokojové teploty
2 vejce
130g třtinového cukru
115g polohrubé mouky
15g mandlové mouky (rozsekané mandle na prášek)
1 lžička sody
3 lžíce kakaa na pečení
130ml acidofilního mléka (nebo kefíru)
Plnění:
100 ml kaštanového pyré (recept v sezóně dodám)
3 lžíce smetany na vaření (podle konzistence můžete dát i víc/méně)
Krém:
300g philadephie
60 - 70g moučkového cukru
120 ml smetany na šlehání
Postup:
Všechny ingredience krom acidofilního mléka smícháme a vyšleháme krátce dohromady. Nakonec přimícháme mléko (nebo kefír) a dáme péct na 15-20 minut do předehřáté trouby na 175°C.
Na náplň: smícháme kaštanové pyré se smetanou na mírném ohni, stačí chvilka, do spojení.
Na krém: philadephii vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a nakonec přilijeme smetanu a šleháme do zhoustnutí.
Dozdobíme a máme hotovo.
Nedivím se, že posbíraly tolik ocenění, mně samotné teče slina, jen na ně koukám! :-)
OdpovědětVymazatděkuju, to je milý :) ale soutěžní vypadaly trochu jinak :D
OdpovědětVymazatTak zatím mě tyhle lákají fakt nejvíc. :)
OdpovědětVymazatU nás doma jsou i nejvíc oblíbený :)
Vymazat