Suroviny na 12 větších kusů:
inspirováno z Joy of Baking
115g změklého másla
200g cukru krupice
2 vejce
200g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 jedlé sody
1-2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky soli
180 ml dýňového pyré (postup viz dále)
1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň:
30 ml dýňového pyré
Na krém:
375g krémového sýra (např. 3 balení Philadephie)
150g moučkového cukru nebo podle chuti
Postup:
Začneme přípravou dýňového pyré: máslovou dýni (budeme potřebovat asi 250g) oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme péct na 180 C, cca na 30 minut. Můžeme podlít troškou vody a dáváme si pozor, aby nám nezačala černat. Po vytažení z trouby a vychladnutí rozmixujeme na kaši.
Na cupcaky: si nejprve vyšleháme změklé máslo (můžeme ho dát do mikrovlnky na 20 sekund) s cukrem a vejci.
Ve druhé míse smícháme mouku, prosátý prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl. Tuto sypkou směs přisypeme do tekuté a nakonec přidáme dýňové pyré a vanilkový extrakt. Vzniklé hladké těsto rozdělíme pomocí lžíce na muffinový či cupcakový plech vyložený papírovými košíčky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 C asi 20 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, tak vytáhneme z trouby a necháme cupcaky vychladit.
Krém si připravíme rozmícháním krémového sýra s moučkovým cukrem. Nešlehat, ať krém nezřídne.
Pokud se tak stane, nepanikařte a zašlehejte želatinu za studena (množství je na zvážení, ale polovina 25 gramového sáčku by měla stačit).
Do vychladlých cupcaků vytvoříme pomocí koncovky vařečky nebo nožem důlek. Naplníme dýňovým pyré (můžete dosladit moučkovým cukrem, ale máslová dýně mi přijde dost sladká sama o sobě) a dozdobíme krémem. Můžeme posypat trochou skořice nebo pustit uzdu fantazii.
Žádné komentáře:
Okomentovat