neděle 30. listopadu 2014

Cupcakes alla Schwarzwald

Po delší době další recept na cupcakes. Rozhodně jsme na ně nezanevřela, ale poslední dobou je spíš peču. Z důvodu, aby se mi o nich i po nocích nezdálo, tak je omezuju aspoň na blogu.
Ale o tyhle nadýchané kakaové, se sladkým smetanovým krémem a nakyslou višní, vás nemůžu připravit, ani v tomhle pečícím zmatku.



Suroviny na 12 kusů:
50g másla
125g cukru (krystal, třtinový,...)
2 vejce
125g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
3 lžíce kakaa
125 ml kefíru

Na náplň:
kyselé višně v sirupu

Na krém:
250g krémového sýra (mascarpone, lučina, doma udělaný,...)
40-60g moučkového cukru
100ml smetany na šlehání


Postup:
Nejdříve si máslo pokojové teploty rozšlehejte s cukrem a vejci. Poté přidejte mouku, jedlou sodu a kakao. Zamíchejte. Nakonec přilijte a zašlehejte kefír. Těstem naplňte formy na cupcakes vyložené papírovým košíčkem. Dejte péct do předehřáté trouby na 15-17 minut. Propečenost můžete zkontrolovat špejlí, pokud vám po vytažení z cupcaku vyjde suchá, máte upečeno.

Krém si připravíte smícháním sýra s prosátým moučkovým cukrem. V druhé misce si smetanu vyšlehejte dotuha a poté ji pomalu přimíchejte lžící k sýru.

Do vychlazených cupcaků si pomocí druhého konce vařečky nebo nožem vydlábnete otvor a do něj vložíte višeň.

Nazdobíte krémem, na vršek můžete položit další višeň, posypete čokoládovou posypkou a můžete podávat.



1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...