pondělí 21. dubna 2014

Kakaové cupcakes s kaštanovou náplní a bílým krémem

Tyhle cupcaky vyhrály na Cupcake cupu v Brně třetí cenu od poroty, druhou cenu od veřejnosti a speciální cenu za nejlepší chuť, větší reklamu jim dělat nebudu. Přidám jen druhou radu ze série a to, že místo hladké mouky raději používám polohrubou. Přijde mi, že jsou cupcaky vláčnější a nadýchanější.


Suroviny na 12 kousků:
50g másla pokojové teploty
2 vejce
130g třtinového cukru
115g polohrubé mouky
15g mandlové mouky (rozsekané mandle na prášek)
1 lžička sody
3 lžíce kakaa na pečení
130ml acidofilního mléka (nebo kefíru)

Plnění:
100 ml kaštanového pyré (recept v sezóně dodám)
3 lžíce smetany na vaření (podle konzistence můžete dát i víc/méně)

Krém:
300g philadephie
60 - 70g moučkového cukru
120 ml smetany na šlehání

Postup:
Všechny ingredience krom acidofilního mléka smícháme a vyšleháme krátce dohromady. Nakonec přimícháme mléko (nebo kefír) a dáme péct na 15-20 minut do předehřáté trouby na 175°C.

Na náplň: smícháme kaštanové pyré se smetanou na mírném ohni, stačí chvilka, do spojení.

Na krém: philadephii vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a nakonec přilijeme smetanu a šleháme do zhoustnutí.

Dozdobíme a máme hotovo.






4 komentáře:

  1. Nedivím se, že posbíraly tolik ocenění, mně samotné teče slina, jen na ně koukám! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. děkuju, to je milý :) ale soutěžní vypadaly trochu jinak :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak zatím mě tyhle lákají fakt nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...